DONES DE LA MAR

DONES DE LA MAR és l’exposició amb la que vull compartir amb vosaltres un nou compromís, afegit els que tinc des del 2015 sobre perspectiva de gènere i ciència, que és el de mediambient.

És una exposició produïda per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i que va començar la seva itinerància l’any 2021 amb motiu del 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Ha recorregut més de cinquanta biblioteques i aquest 2023 continua amb el calendari d’itineràncies abaix exposat.

«Dones de la Mar» agrupa noms i referències de científiques pioneres, valentes i influents. Biòlogues, cartògrafes, historiadores marines, oceanògrafes, geòlogues, bussejadores, arqueòlogues subaquàtiques, enginyeres, i inventores. Elles trenquen estereotips i són exemples de lluita personal i social. No només són referents a seguir en l’educació i en la formació, sinó que són persones que volen ajudar-nos a entendre que tot això que no s’ha fet bé, ho hem d’arreglar i ho hem de fer entre tots. Perquè si no compartim aquesta sensibilitat, ens quedarem, definitivament, sense planeta.

L’exposició la he elaborat amb aquarel·les amb tints orgànics lliures de tòxics i estàn impresses en cartró reciclat de niu d’abella. També he inclós a les fitxes de cada científica, un còdig QR perquè mireu la bibliografia consultada.

Aquest és el calendari oficial de l’any 2021 per aquesta exposició:

Gràcies a totes i a tots. Gràcies a la dra Núria Salán per la correcció de textos. Gràcies a Felix Lorenzo, per la digitalització de les imatges.

+ informació:https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/exposicions/dones-de-la-mar

©SANDRA UVE 2023 DE TOTES LES FOTOGRAFIES

Anuncio publicitario

2 respuestas a “DONES DE LA MAR

  1. Pingback: EXPOSICIONES

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s